Nebezpečných challengí je plný TikTok

Vydáno: 1 minuta čtení

Rizikové výzvy (tzv. challenge) jsou dnes poměrně běžné, v současnosti je nejčastěji najdeme zejména na sociální síti TikTok. Jejich nebezpečnost je různá - některé výzvy nebezpečné nejsou, existuje však celá řada výzev, které mohou být pro děti vysoce nebezpečné. K těm patří např. tzv. choking/blackout challenge, salt and ice challenge, TikTok fire challenge, penny challenge apod. 

Děti se s výzvami setkávají poměrně běžně, narazí na ně při sledování svých oblíbených videí, dostanou se k nim prostřednictvím kamarádů, informuje je o nich jejich oblíbený youtuber apod. 

Jednou z výzev je tzv. blackout challenge, která je známá také jako choking game. Její podstatou je škrcení - ať už skupinové, či individuální - přičemž výzva velmi často končí bezvědomím (a v některých případech i úmrtím) dítěte. V E-Bezpečí se touto výzvou zabývali hned několikrát, existuje totiž již mnoho let a mění se pouze její název.

Více čtěte ZDE.

Zdroj: https://e-bezpeci.cz/index.php/rizikove-jevy-spojene-s-online-komunikaci/socialni-site/3137-nebezpecna-vyzva-blackout-challenge-opet-radi-a-neni-jedina-nebezpecnych-challengi-je-plny-tiktok?fbclid=IwAR3ZcaHLyTC512X2kBgSEM4o8tv-f_ikuMJYK4-B30KPCZok_6WRLkkH4Ro