Najděte partnerskou školu v Německu a zažádejte si o příspěvek na odbornou praxi žáků v zahraničí

Vydáno: 2 minuty čtení

Program podpory odborných praxí, realizovaný Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže Tandem, nabízí žákům středních odborných škol, učilišť a studentům vyšších odborných škol ve věku od 16 let možnost absolvovat odbornou praxi v sousední zemi. Na jeho financování se velkou měrou podílí Česko-německý fond budoucnosti a program EU Erasmus+, díky tomu je nabídka pro přihlášené školy zdarma.

Praxe se uskutečňují ve firmách, dílnách, sociálních zařízeních či v institucích veřejné správy v sousední zemi. Zažádat si o financování odborné praxe na 1. nebo 2. čtvrtletí 2019 je možné do 30. září 2018. Více informací, podmínky programu a přihlašovací formulář naleznete na webu www.tandem-org.cz/praxe.

Zástupci škol, které dosud partnerskou organizaci nenašly, se mohou zúčastnit česko-německého kontaktního a plánovacího semináře ve dnech 5. – 7. 10. 2018 v Chamu, jehož cílem bude:

  • Zprostředkování partnerství mezi českými a německými vzdělávacími organizacemi
  • Předání informací k možnostem financování odborných praxí v zahraničí
  • Konkrétní postupy při plánování a realizaci odborných praxí
  • Praktické představení metody jazykové animace
  • Představení činnosti Tandemu.

Seminář získal akreditaci MŠMT, účastnící získají osvědčení o absolvování 18 vzdělávacích hodin.

Přihlášení prostřednictvím on-line formuláře je možné do 9. září 2018. Účastnický poplatek činí 1300 Kč, hrazeno bude 50 % cestovních nákladů. Seminář i individuální hovory partnerských organizací budou simultánně tlumočeny. Předběžný program najdete na http://www.tandem-org.cz/akce/kontaktni-a-planovaci-seminar-v-oblasti-odborneho-skolstvi.

 

Zdroj: http://www.tandem-org.cz/akce/kontaktni-a-planovaci-seminar-v-oblasti-odborneho-skolstvi