Modularizace jako podpora flexibilní vzdělávací cesty

Vydáno: 2 minuty čtení

Modularizace v odborném vzdělávání, využití vzdělávacích modulů či prvků modulárního vzdělávání představuje aktuální téma pro školy, zaměstnavatele i měnící se trh práce. Několik pohledů na téma i zkušenosti SŠ a VOŠ nabídne 11. 11. 2020 webinář projektu P-KAP Národního pedagogického institutu, který se koná v rámci Evropského týdne odborných dovedností.  

Modularizace je jeden z nástrojů podporujících flexibilní vzdělávací cestu jednotlivce a umožňující pružnější reakci na aktuální vývoj a potřeby trhu práce. Vedle propojení teorie a praxe nebo specializace žáka umožňuje modulový vzdělávací program  také snadněji přizpůsobit organizaci vzdělávacího procesu různým nepředvídatelným situacím.

Webinář si klade za cíl zprostředkovat zkušenosti SŠ i VOŠ, které modulárnímu způsobu přišly v minulosti na chuť a několik let jej úspěšně využívají. Příspěvky tří prezentujících by měly vytvořit jakousi mozaiku přístupů k modularizaci, která současně ukáže případným zájemcům výhody i nevýhody z pohledu školy i zaměstnavatele. Smyslem webináře je rovněž podpořit sdílení vrstevnické zkušenosti a přenos inspirativní praxe. Zmíněno bude také prostředí informačního systému, který vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání).

Webinář se svým obsahem hlásí k aktivitám na podporu odborného vzdělávání a přípravy v rámci Evropského týdne odborných dovedností (9.–13. 11. 2020). Program a registrace na webinář ZDE.

 Řízení školy online

Zdroj: Zpráva Podpory krajského akčního plánování – P-KAP, NPI ČR