Matematická gramotnost

Vydáno: 2 minuty čtení

Učíte v Praze a zajímá vás rozvoj matematické gramotnosti? Od 29. 9. a 6. 10. zahajujeme program právě pro vás. Přijďte se inspirovat a něco nového přiučit do programu, který probíhá ve spolupráci s Matematicko-fyzikální fakultou UK.

Na prezenčních přednáškách a praktických dílnách vám ukážeme řadu užitečných a zajímavých nástrojů a tipů do výuky matematiky. Šest tematických setkání probíhá v čase 14–17 hod. přímo na Matfyz, jehož učitelé lekce povedou. Tématy budou např. distanční vzdělávání ve školské geometrii, statistika a práce s daty, vybrané úlohy rekreační matematiky, 3D tisk a geometrie, finanční matematika a další. Programu se mohou zúčastnit i dva lidé z jedné školy. Vše je bezplatné, stačí se jen přihlásit. 

Registrujte se, prosíme, do 20. 9. 2022:

I. skupina začíná 29. 9., registrace zde

II. skupina začíná 6. 10., registrace zde.

Více informací najdete v letáku na tomto odkazu. 

Finanční gramotnost

Taky máte pocit, že je důležité, aby žáci a studenti pochopili zákonitosti světa peněz a rozvíjeli schopnost efektivně s nimi hospodařit? Pokud jste učitel (ale i nepedagogický pracovník školy), můžete jim s tím pomoci! V rámci projektu iKaP II – Inovace pro vás máme vzdělávací program na podporu rozvoje finanční gramotnosti (a nemusíte ji ani na vaší škole vyučovat). Tematické okruhy: kritické myšlení ve finančním světě, investování, spoření, pojištění, úvěry, exekuce a dluhová past a další.

Program má 2 části:

A) Intenzivního on-line vzdělávání, 1x týdně, 16–18.15 hod.

Termín prvního setkání I. skupiny: 13. 9. 2022, registrace na tomto linku

Termín prvního setkání II. skupiny: 14. 9. 2022, registrace na tomto linku

Termín prvního setkání II. skupiny: 15. 9. 2022, registrace na tomto linku

Četnost setkávání: 1 x týdně

Celkem setkání: 14 (jedno setkání trvá 1,5 hod.)

B) Intenzivní podpora rozvoje finanční gramotnosti přímo ve školách ve formě projektových dnů. Dle dohody se školou 1–2 x měsíčně, 4 vyučovací hodiny.

Celý program je pro všechny účastníky bezplatný. Více informací najdete v letáku, který je ke stažení zde.

Více informací na webu projektu iKAP II – Inovace ve vzdělávání

Zdroj: Pražský inovační institut