KYBcast: sledujte nové díly o kybernetické bezpečnosti pro školy

Vydáno: 2 minuty čtení

Zabezpečení sdíleného počítače a aktuální hybridní hrozby – to jsou témata nových dílů  podcastu Národního pedagogického institutu ČR. KYBcast najdete na webu revize.edu, můžete si ho také pustit a odebírat na svých oblíbených platformách.

Zabezpečení sdílených počítačů ve školách je součástí základní bezpečnostní abecedy, přesto se v praxi na tato zdánlivě samozřejmá opatření často zapomíná. Proč neukládat přihlašovací hesla do prohlížeče? Proč by neměl mít ředitel administrátorská práva? Odpovědi i na další důležité bezpečnostní otázky související s každodenní prací v online prostředí přináší čtvrtý díl KYBcastu. Další, mimořádný díl autoři věnovali aktuálním hybridním hrozbám a možnostem, jak se jim bránit. Každý díl KYBcastu je doplněný poznámkovým aparátem, který se váže k dané epizodě, a důležitými odkazy pro správce školních sítí, metodiky ICT a všechny zájemce, kteří se o tématu chtějí dozvědět víc.

KYBcast připravuje pedagog a lektor Václav Maněna, pořad vzniká v rámci podpory škol při implementaci revizí RVP ZV v oblasti ICT do školních vzdělávacích programů a při zavádění nové informatiky a digitální kompetence do výuky. Všechny díly najdete na stránkách revize.edu – https://revize.edu.cz/podcasty-a-videa.

KYBcast vzniká v rámci projektu NPO – 3.1 DIGI a je spolufinancován Evropskou unií – Next Generation EU.

 

Zdroj: NPI ČR