Konference odvahy a dobrodružství KOD24: Chceme formovat odvážnou a odolnou společnost a vrátit do vzdělávání skutečné dobrodružství

Vydáno: 2 minuty čtení

Chcete se pustit do odvážného projektu, ale nevíte jak na to? Láká vás myšlenka opustit svou komfortní zónu, ale nejste si jistí, že to zvládnete? Nebo chcete podniknout dobrodružnou výpravu se svými studenty, ale bojíte se rizika?

Přinášíme pozvánku na Konferenci odvahy a dobrodružství, kterou pořádají Nadační fond dobrodružné výchovy v přírodě a Prázdninová škola Lipnice 18. dubna 2024 v prostorách Holešovické tržnice Jatka78 v Praze, domovské scény cirku La Putyka. 

„Chceme vytvořit platformu podpory a ukázat, jak obohatit klasické vzdělávání o dovednosti jako je odvaha, odolnost a odpovědnost. Během jednoho dne si ukážeme, proč je dobrodružství pro rozvoj osobnosti důležité a jak jej lze vrátit do výchovy mladých lidí. Na vlastní kůži si vyzkoušíme, jaké to je octnout se ´na hraně´ svých možností a třeba ji i vědomě překročit. A také si představíme projekty, které si troufnou jít vědomě na hranu rizika a jsou zdrojem inspirace v dobrodružné výchově,“ vysvětluje organizátor Aleš Pokorný z nadačního fondu.

Na konferenci vystoupí experti, zástupci škol i dobrodruzi. Z řečníků budou mluvit Mgr. Martin Buchtík, sociolog a ředitel analytického ústavu STEM, MUDr. Vladimír Kmoch, psychiatr, terapeut, odborník na digitální závislosti z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, Ing. Hana Součková, generální ředitelka společnosti SAP a Mgr. Ivan Růžička, ředitel Základní a praktické školy Arkadie v Teplicích.

Odpoledne se uskuteční pět workshopů i přehlídka mimořádných expedic KODex. Během konference bude také vyhlášena výroční cena nadačního fondu, kterou oceníme mimořádnou osobnost či projekt za dobrodružnou výchovu. Nominace může posílat každý do 10. 3. 2024 na stránkách konference.  Celodenní zážitek završí večerní představení Cirku La Putyka. 

Akce je určena pro pedagogy, vedoucí oddílů, vychovatele, rodiče i veřejnost.

Další informace a přihlašování je možné na webu konference

Zdroj: Nadační fond dobrodružné výchovy v přírodě