Jazyková mozaika: zveme vás na konferenci k vícejazyčnosti

Vydáno: 1 minuta čtení

Zveme vás tam, kde se různé jazyky a kultury spojují jako barevné dílky v mozaice, obohacují vzdělávací prostředí a tvoří jedinečný vzor jazykového vzdělávání v globálním kontextu. Připojte se k odbornému dialogu, který nás povede ke kvalitnější a otevřenější výuce podporující jazykovou pestrost a porozumění a prozkoumejme společně význam vícejazyčnosti ve vzdělávání.

Vícejazyčnost získává v době globalizace stále větší důležitost – proto se na konferenci budeme věnovat strategiím a přístupům, které pomáhají efektivně integrovat jazykovou mozaiku do vzdělávacího prostředí. Společně odhalíme výzvy, s nimiž se učitelé setkávají ve vícejazyčných kontextech, budeme diskutovat o inovativních metodách podporujících rozvoj jazykových dovedností a kulturního porozumění, a to včetně využití moderních technologií a umělé inteligence. Konference bude rovněž příležitostí pro sdílení osvědčených postupů a diskusi o úspěšných projektech z praxe.

Konferenci pořádá MŠMT a NPI ČR  2. listopadu 2023 od 9.30 do 17.00 v Evropském domě v Praze.

Zaregistrujte se na Konference k vícejazyčnosti Jazyková mozaika - NPI - Národní pedagogický institut

(https://www.npi.cz/vzdelavani/15-vzdelavaci-programy/75443-konference-k-vicejazycnosti-jazykova-mozaika)

Akce je určena pro učitele nejen jazyků a vedení všech stupňů škol. Probíhá v češtině, kromě úvodní části v anglickém jazyce. Účast je zdarma.

Zdroj: NPI ČR