Jak postupuje zavádění digitálních technologií ve školách?

Vydáno: 2 minuty čtení

7. mezinárodní konference k praktickému využití digitálních technologií ve výuce

Řízení školy onlineNárodní institut pro další vzdělávání (NIDV) pořádá ve dnech 12.–13. 11. 2018 v Kongresovém hotelu Jezerka v Seči již 7. ročník mezinárodní konference Digitální technologie ve výuce – praktické využití ve školách. Je zaměřena na inovativní metody a formy práce se zapojením digitálních technologií ve výuce. Důraz bude kladen na praktické využití a metodické postupy ověřené ve vyučování, a to napříč jednotlivými vzdělávacími oblastmi a stupni škol.

Na konferenci se sejdou na dvě stovky účastníků, mezi nimi zástupci NIDV a ministerstva školství, vedoucí pracovníci škol a školských zařízení, ICT koordinátoři a pedagogičtí pracovníci mateřských, základních i středních škol, přednášející a další odborníci. O své zkušenosti a příklady dobré praxe se podělí také učitelé z Belgie, Itálie a Ruska.

Plenární část konference bude věnována obecným tématům využití digitálních technologií ve školách, zatímco téměř čtyřicet praktických workshopů bude zaměřeno na metodiky a konkrétní využívání těchto technologií přímo ve vyučovací hodině. Mezi vedoucími workshopů budou také vítězové předchozích ročníků soutěže DOMINO. Z témat konference jmenujme například autorské právo a tvorbu digitálních učebních materiálů, nové metody interaktivní výuky, využití mobilních technologií ve výuce, vhodné internetové zdroje, využití cloudu ve škole, roli managementu škol a zřizovatelů při zavádění ICT ve škole, poznatky a praktické zkušenosti s nasazením interaktivního softwaru do výuky, gendrový přístup ve využívání ICT nebo robotické stavebnice.

Zdroj: Tisková zpráva NIDV ze dne 8. listopadu 2018