Informační den UK

Vydáno: 6 minut čtení

Uvažujete o studiu na Univerzitě Karlově? Navštivte Informační den UK. Formou prezentací jednotlivých fakult v posluchárnách a na informačních stáncích představíme naši studijní nabídku. Uvítáme všechny zájemce o studium – přijďte a zeptejte se na cokoliv, co vás zajímá.

Srdečně vás zveme také na doprovodný program, jehož součástí budou nejrůznější prezentace, výstavy, muzeum či Botanická zahrada UK. Jak studium na UK probíhá a co při něm můžete zažít? Odpoví vám také přímo naši současní studenti – najdete je v chystané Studentské kavárně.

sobota 11. listopadu 2017

Místo konání: areál Albertov, Praha 2

Čas: 900–1600

Informace: Během příprav může dojít ke změnám v programu. Děkujeme za pochopení.

Program

Hlavní program

9:00–16:00, areál Albertov, Praha 2

Vážení zájemci o studium na Univerzitě Karlově, na Informačním dni představí svou studijní nabídku všech 17 fakult UK a Ústav jazykové a odborné přípravy. V posluchárnách i na informačních stáncích vám jejich zástupci rádi zodpovědí dotazy týkající se studia a poradí, jak se nejlépe připravit na přijímací zkoušky. Srdečně vás zveme také na doprovodný program. Navštívit můžete prezentace, komentované prohlídky Chlupáčova muzea či Botanickou zahradu UK. Jak studium na UK probíhá a co při něm můžete zažít, se dozvíte také ve Studentské kavárně, kde se vám budou věnovat naši studenti.

Hlavní program – přednášky

  • Budova A, Purkyňův ústav, 1. lékařská fakulta, Albertov 4, Velká aula (mezipatro)

10:00–10:30 2. lékařská fakulta

10:40–11:10 3. lékařská fakulta

11:20–11:50 Lékařská fakulta v Plzni

12:00–12:30 1. lékařská fakulta

12:40–13:10 Lékařská fakulta v Hradci Králové

13:20–13:50 Farmaceutická fakulta v Hradci Králové

14:00–14:30 Matematicko-fyzikální fakulta

14:40–15:10 Přírodovědecká fakulta

15:20–15:50 Fakulta tělesné výchovy a sportu

  • Budova B, Děkanát Přírodovědecké fakulty, Albertov 6, Velká geologická posluchárna

10:00–10:30 Filozofická fakulta

10:40–11:10 Husitská teologická fakulta

11:20–11:50 Pedagogická fakulta

12:00–12:30 Katolická teologická fakulta

12:40–13:10 Právnická fakulta

13:20–13:50 Fakulta humanitních studií

14:00–14:30 Evangelická teologická fakulta

14:40–15:10 Fakulta sociálních věd

Informační stánky fakult

Zajímá vás něco ohledně studia či přijímacího řízení na konkrétní fakultě? Přijďte se zeptat přímo zástupců fakult, rádi vám na všechny vaše otázky odpoví. Máte jedinečnou příležitost, setkat se zástupci všech fakult takto pohromadě.

Doprovodný program

  • Budova A, Purkyňův ústav, 1. lékařská fakulta, Albertov 4, Velká aula (mezipatro)

Studentská kavárna

Místo, kde se u kávy nebo čaje setkáte se současnými studenty fakult UK, seznámíte se s jejich zkušenostmi a můžete jim položit otázky i na méně formální témata.

9:00–12:30

Právnická fakulta / Fakulta humanitních studií / Evangelická teologická fakulta / Fakulta sociálních věd / Farmaceutická fakulta v Hradci Králové / Matematicko-fyzikální fakulta / Přírodovědecká fakulta / Fakulta tělesné výchovy a sportu

12:30–16:00

Filozofická fakulta / Husitská teologická fakulta / Pedagogická fakulta / Katolická teologická fakulta / 2. lékařská fakulta / 3. lékařská fakulta / Lékařská fakulta v Plzni / 1. lékařská fakulta / Lékařská fakulta v Hradci Králov

  • Budova B, Děkanát Přírodovědecké fakulty, Albertov 6, Velká geologická posluchárna

Pohled na svět očima geografů a demografů

9:00–16:00, 1. patro

Interaktivní program a workshopy

Vybrané workshopy vás seznámí s tím, jak geografové a demografové vnímají svět – netradiční pohled na známá místa, populace nebo mapy. Přijďte si vyzkoušet vlastní znalosti a dozvědět se více o geografii na Přírodovědecké fakultě UK.

Komentovaná prohlídka Chlupáčova muzea

10:30 a 13:30, Sraz na vrátnici děkanátu, doba trvání cca 60 min.

Provedeme vás jedinečným fakultním muzeem, které je zaměřeno na vývoj planety Země z hlediska neživé i živé přírody. Mezi exponáty patří například monumentální replika kostry dravého dinosaura rodu Carnotaurus.

Altruismus a morálka z pohledu evoluční psychologie

12:00–13:00, přednáška, Mineralogická posluchárna

Altruismus spočívá v tom, že aktér za cenu vlastních nákladů pomáhá někomu jinému, často i úplně neznámému člověku na druhém konci světa. Dokonce tak někteří činí i anonymně. Zároveň však víme, že nevýhodné vlastnosti by měly působením přirozeného výběru vymizet. Přijďte na přednášku, jejímž cílem je původ altruismu a morálky objasnit.

Komentovaná prohlídka Albertova

14:00–14:30, sraz před Purkyňovým ústavem

  • Budova C, Chemický ústav, Přírodovědecká fakulta, Hlavova 8, posluchárna Ch2

Přípravné kurzy ke studiu v nabídce UK

9:00–10:00

V rámci celoživotního vzdělávání nabízíme na UK mj. i řadu přípravných kurzů k maturitě a přijímacím zkouškám. Pomohou vám co nejefektivněji vstřebat a používat informace potřebné k jejich úspěšnému zvládnutí. S kompletní nabídkou těchto kurzů, ale i s informacemi o materiálech k přípravě na přijímačky, které nabízejí některé fakulty na svých webových stránkách, nebo o možnostech, jež UK nabízí v případě, že se letos na vámi vybranou fakultu nedostanete, vás seznámí právě tato přednáška.

Studentský život na UK aneb Jak si to užít a zvládnout studium

10:00–11:00

V průběhu této přednášky se seznámíte se zájmovými činnostmi, jimž se jako budoucí studenti můžete na UK věnovat (studijní spolky, kluby a asociace, univerzitní a fakultní časopisy), ale i možnostmi kulturního a sportovního vyžití či práce při studiu.

Studenti ve světě

11:00–12:00

Chtěli byste v rámci budoucích studií vycestovat do zahraničí? Zajímá vás, jak si studenti UK vedou „ve světě“? Přijďte si poslechnout zážitky starších kolegů, kterým se již podařilo strávit semestr či dva na zahraniční univerzitě.


Science Slam

12:00–13:00

Myslíte si, že je věda nuda? Přesvědčíme vás o opaku! Přijďte se podívat na krátká vystoupení studentů, kteří vás humornou formou seznámí se svým výzkumem.

Konzultace pro zájemce o studium se speciálními potřebami

9:00–16:00

posluchárna Ch5, přízemí, bezbariérový vchod

Kompletní program ke stažení zde.

Informační stánky fakult

Zajímá vás něco ohledně studia či přijímacího řízení na konkrétní fakultě? Přijďte se zeptat přímo zástupců fakult, rádi vám na všechny vaše otázky odpoví. Máte jedinečnou příležitost, setkat se zástupci všech fakult takto pohromadě.

Se studenty na kávu - dejte si kávu a popovídejte si se stávajícími studenty a studentkami fakulty, o které uvažujete.

Informace pro uchazeče se speciálními potřebami

Během celého dne budou uchazečům se zdravotním znevýhodněním k dispozici pracovnice Kanceláře pro studenty se speciálními potřebami. Na individuálních konzultacích budou uchazeči informováni o možnosti modifikace přijímacího řízení, o podpůrných službách a o celkovém systému podpory pro studenty na UK.

Pokud budete potřebovat asistenci nebo tlumočení, informujte o tom, prosím Mgr. Šárku Mattovou na email: sarka.mattova@ruk.cuni.cz do 7. 11. 2017

Zdroj