ICT revize: Rozšíření konzultační podpory pro školy

Vydáno: 2 minuty čtení

Od května se rozšířila síť odborníků, kteří pomáhají školám v souvislosti se zaváděním změn v informatické a digitální oblasti, kterou poskytuje Národní pedagogický institut ČR. Její součástí se stali krajští ICT metodici, známí pod zkratkou KIM. Ti působili od roku 2018 v končícím projektu SYPO.

KIM rozšiřují paletu individuální adresné podpory pro školy a doplňují stávající konzultanty orientované na témata ŠVP a IT guru, nezávislé odborníky v otázkách školní IT infrastruktury. KIM – krajští metodici ICT nabízejí školám individuální konzultace především v metodických otázkách spojených s rolí a praktickým využitím technologií ve vzdělávání a v řízení školy. Mají přehled o trendech v této oblasti a mohou pomoci například při vytváření IT strategie školy a plánů na zapojení digitálních technologií do výuky tak, aby bylo z hlediska oborových cílů jednotlivých předmětů smysluplné. Dokážou poradit také v otázkách vzdělávání pedagogů.

„Naši podporu využívali dosud hlavně školní ICT metodici, vedení školy, učitelé informatiky a učitelé, kteří měli zájem o využívání digitálních technologií ve výuce,“ říká Pavla Sýkorová, KIM působící v Plzeňském kraji.  V době, kdy se školy vybavují technologiemi, připravují se na výuku nové informatiky a přemýšlejí o začlenění digitální kompetence napříč předměty, se rozšíření služeb o konzultanty KIM rozhodně hodí. Jsou školám v každém kraji k dispozici zdarma.

Konzultaci s KIM lze objednat prostřednictvím jednoduchého formuláře na webu revize.edu v záložce Nabídka podpory a kurzů, oslovit můžete přímo i příslušného KIM ve vašem kraji, případně prostřednictvím krajského koordinátora na krajském pracovišti NPI ČR. Všechny kontakty najdete na https://revize.edu.cz/nabidka-podpory-a-kurzu.

Podpora školám v kontextu digitalizaci je součástí Národního plánu obnovy Digi.

Zdroj: NPI ČR