Hvězdné nebe soudnictví a práva zazáří v září opět v Brně!

Vydáno: 3 minuty čtení

Ano, letos v září nás čeká již 7.ročník celostátní konference Klubu personalistů, která však ani zdaleka není určena pouze pro personalisty. Naopak! Očekává se bohatá účast úředníků státních i nestátních, obcí, krajů i ministerstev, soudů i státních zastupitelství všech stupňů, školských zařízení od školek po univerzity, NKÚ, NBÚ, PČR, HZS, OSPOD, obou komor Parlamentu ČR a další a další…

A proč?  Odpověď je velmi jednoduchá. Na jednom místě, a to rovnou v rozsahu tří dnů se budou moci všichni setkat s odborníky na slovo vzatými, s odborníky s tou nejvyšší možnou odbornou erudicí, často prověřenou i náročnými soudními spory a potvrzenou příslušnými judikáty. Přednášejícími budou tak významní lektoři, jako soudci Nejvyššího soudu ČR, Nejvyššího správního soudu ČR, Ústavního soudu ČR, autoři zákonných norem a další VIP odborníci na daná témata. Pozvání jsou též předsedové a místopředsedové vrchních a krajských soudů, oba vrchní státní zástupci a rádi bychom přivítali též nejvyššího státního zástupce.

Témata přednášek, pečlivě rozvržena do tří dnů, budou jako vždy velice aktuální. Abychom pak zajistili ještě širší a pestřejší výběr, je druhý den rozdělen do odborných sekcí, konkrétně pak sekce právní, personální, státní služby, školství, sociální a v neposlední řádě též sekce zdravotnictví. Pro lepší představu můžeme zmínit např. ze sekce školství téma „Práce OSPOD s dítětem, na kterém byl spáchán trestný čin“. To své téma si ale jistě každý z nás vybere na webových stránkách www.konference.klub-personalistu.cz .

Protože však stále více platí, že nejen chlebem je člověk živ, vytvořili jsme pro vás jedinečnou příležitost sejít se s přáteli, známými i našimi lektory. Druhý den se zejména přátelé krásné architektury potěší návštěvou jedinečných vil, jako je vila Tugendgat, vila Stiassny, Jurkovičova vila, či vila Löw-Beer, a neméně zajímavou komentovanou prohlídkou Nové i Staré radnice.  Příznivci vědy a techniky pak jistě nepohrdnou návštěvou věhlasného vědeckého parku Vida! 

Po programově náročném druhém dnu pak máme pro milovníky historie, krásných výhledů i ušlechtilého moku připraveny komentované prohlídky temných Kasemat z dob baroka, „Rozhledny“ v nárožní věžici ve východní části hradu Špilberk, Jihozápadního Bastionu jakožto impozantní ukázky pevnostního stavitelství a poslech hradní zvonkohry i s výkladem.

Jistě příjemným a vítaným pak bude i posezení s cimbálovkou v Hradní vinárně na Špilberku, abychom si na závěr společně vychutnali sklenku vína na Jižní terase s romantickým výhledem na město Brno.

Těšíme se na setkání s vámi 10.-12.9.2019 v Brně !

Bližší informace : www.konference.klub-personalistu.cz

Zdroj: