Global Money Week 2024: Chraňte své peníze, chraňte svou budoucnost

Vydáno: 2 minuty čtení

Global Money Week má v letošním roce opět stanovené vysoké cíle. Jedná se o jedinečnou příležitost propojit žáky základních a středních  škol a odborníky z finančního sektoru, kteří jim mohou předat zkušenosti z oblasti řízení financí. Národní organizátoři proto vyzývají školy k zapojení.

Global Money Week

Přípravy na Global Money Week (GMW) 2024 jsou v plném proudu a s ním přichází výjimečná příležitost pro vaše školy prohloubit finanční gramotnost u vašich žáků. Letošní ročník, konající se od 18. do 24. března, proběhne na téma "Chraňte své peníze, chraňte svou budoucnost" a zdůrazňuje význam správného finančního rozhodování a jeho dopad na osobní prosperitu, ale zároveň se snaží poukázat na rizika, která přináší dnešní doba.

Přednášky, workshopy a interaktivní hry mohou vašim žákům poskytnout realistický pohled do světa financí, motivovat je k získání zdravých finančních návyků, inspirovat je k chytrým ekonomickým rozhodnutím a v celkovém důsledku jim pomohou rozpoznat finanční rizika a příležitosti. Využijte této jedinečné šance, zapojte se a podílejte se tak na zvýšení úrovně finanční gramotnosti v České republice.

Kromě vás, učitelů, se zapojují i odborníci z praxe - bankéři, finanční poradci, investiční specialisté i podnikatelé, kteří mají s financemi bohaté zkušenosti. Chceme, aby s vámi sdíleli své znalosti a zkušenosti a upozornili na nástrahy, se kterými se často potýkají. Správným přístupem a spojením sil mezi vámi a odborníky společně můžete dosáhnout podnícení zvědavosti a kritického myšlení u mladých lidí.

Zapojte se a pomozte svým žákům vybudovat pevné základy pro jejich finanční budoucnost. Zaregistrujte vaši školní akci na globalmoneyweek.info a udělejte krok k tomu, aby vaši žáci nebyli pouze diváky, ale stali se aktivními účastníky na cestě k finančnímu vzdělání. Protože finanční gramotnost není jen o penězích - je to o schopnosti chránit své zdroje a svou budoucnost.

Národním koordinátorem je Ministerstvo financí. Organizátory jsou opět společnosti yourchance o.p.s. a EFPA ČR. Záštitu akci tradičně udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Česká národní banka.

Zdroj: Pozvánka Global Money Week