Evaluace Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj

Vydáno: 2 minuty čtení

„Evaluace systémových a koncepčních projektů z výzev PO 3 OP VVV“

Průběžná zpráva_Evaluace IPs_KIPR - zveřejněno dne 12. 7. 2018

Řízení školy onlineKvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj“ (KIPR) je součástí evaluace systémových a koncepčních projektů z výzev PO 3 OP VVV, která byla zahájena na jaře roku 2017. Předkládaná průběžná zpráva této evaluace vychází z šetření realizovaného zpracovatelem na přelomu roku 2017 a 2018.

U projektu byla hodnocena aktivita Spolupráce, která je v rámci projektu realizována především formou odborných panelů, na které jsou zváni zástupci spolupracujících institucí - vysoké školy (VŠ), Agentura pro sociální začleňování (ASZ), nestátní neziskové organizace (NNO), realizátoři komplementárních projektů, útvary a organizace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), příp. další. Organizace odborných panelů je hodnocena neutrálně. Čtyři zástupci spolupracujících institucí hodnotí projekt jako přínosný pro vzdělávací systém v České republice, další dva ho hodnotí neutrálně s odkazem na nedostatek informací o skutečné realizaci projektu a jeden ze zástupců ho hodnotí jako spíše nepřínosný.

Spolupráce se zahraničními odborníky probíhá skrze spolupráci se slovenskou expertkou, která je členkou N.E.P.E.S.1 při EFPA2 a ISPA3 a zúčastnila se odborného panelu 28. 3. 20184. Ta taktéž zaštiťuje spolupráci s bratislavskou univerzitou, avizovaná spolupráce s dalšími univerzitami v zahraničí (USA, Velká Británie) v době šetření nebyla doložena.

Celé znění zprávy včetně vyhodnocení odpovědí na evaluační otázky a závěrů si můžete přečíst v příloze či na webové stránce MŠMT.

 

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/evaluace-kvalita-inkluze-poradenstvi-rozvoj?source=rss