Dvě bezplatné novinky pomůžou začínajícím učitelům zvládnout start za katedrou

Vydáno: 1 minuta čtení

Organizace Začni učit! právě nyní spouští online sborovny a newsletterový seriál – obě novinky pomáhají všem učitelům, kteří prožívají první roky ve školství.

První novinkou pro začínající učitele jsou online sborovny. Jde o bezpečný prostor, ve kterém lze se zkušenou průvodkyní i dalšími začínajícími učiteli probrat zkušenosti s učením. Může jít o akutní problém ve třídě, otázky ohledně vlastní výuky… Výzkumy ukazují, že právě možnost sdílet nesmírně pomáhá wellbeingu začínajících učitelů. První online sborovna se proto otevírá 1. listopadu 2022 v 18 hodin – pro účast je nutná pouze bezplatná registrace na tomto odkazu. Další jsou pak naplánované na 11. ledna 2023 od 17 hodin a na 20. dubna 2023 od 18 hodin.

Druhou novinkou je newsletterový seriál pro začínající učitele. Připravila ho Radka Plecháčková, která v něm sdílí zkušenosti a praktické tipy. Ty pomůžou zvládnout (a dokonce si i užít) první roky za katedrou. Startujeme dílem o učitelské vizi – pokud chcete někomu tento newsletter doporučit, stačí ho odkázat na tuto stránku.

Připomínáme, že obě novinky jsou bezplatné a můžete je doporučit všem učitelkám a učitelům, kteří zažívají první roky v této kariéře.

Zdroj: https://zacniucit.cz/