Dejte nám druhou šanci!

Vydáno: 2 minuty čtení

Otevřený dopis ministrovi školství

Vážený pane ministře Plago,
my, žáci devátéhých ročníku základní a mateřské školy Angel (ulice Angelovova) Praha 4 Modřany, jsme se rozhodli touto cestou vyjádřit absolutní nesouhlas s vaším rozhodnutím, týkajícím se odebrání druhého termínu jednotné přijímací zkoušky.

Jsme přesvědčeni o tom, že to není  vůči nám spravedlivé. Nerozumíme tomu, jaký jste měli k tomuto omezení termínu důvod. Nedostalo se nám žádného vysvětlení. Ani od našich rodičů, ani od pedagogů. Všechno to proběhlo v úplné tichosti, zatímco například o maturitách se pořád diskutuje.
Celou dobu příprav na jednotnou přijímací zkoušku jsme byli ujišťování o tom, abychom se nestresovali, že dva termíny jsou skvěle vymyšlený systém, jak udělat maximum pro to, abychom se dostali na vysněnou střední školu. A že se nemusíme tedy ničeho obávat. Najednou má být všechno jinak?

Chápeme, že doba je zlá, času je málo a přijímačky jsou neodkladnou záležitostí. Jenomže ne každý bude schopen po tak krátké - 14 denní - aklimatizaci ve škole, podat uspokojivý výkon. Zachování termínu dvou zkouškových dnů, bylo světlým okamžikem v tomto i pro nás velmi nepříznivém období. 
Proto vás touto cestou žádáme, abyste své rozhodnutí přehodnotil. 
Děkujeme!

Za studenty a žáky 9. tříd 
Marek Hrdý ZŠ ANGEL

 

Zdroj: https://www.petice.com/dejte_nam_druhou_anci?fbclid=IwAR0PfbTCK4drVHSH6hPOm7wOwcLv5MeI6MbKJR577nNUCVDEx5mlPzii9vk#share