Celostátní seminář vychovatelek školních družin již potřinácté

Vydáno: 2 minuty čtení

Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s Asociací vychovatelů školských zařízení pořádá již 13. ročník Celostátního semináře vychovatelek a vychovatelů školních družin a školních klubů 2019, který se bude konat 24. až 25. května tradičně v konferenčním sále Středního odborného učiliště gastronomie a podnikání, Za Černým mostem 3/362, v Praze 9 − Hloubětíně.

Cílem semináře, na který se sjede na 170 pedagogických pracovníků z celé republiky, je přispět ke zkvalitňování zájmového vzdělávání ve školních družinách a školních klubech a podpořit vzájemné obohacení a výměnu zkušeností mezi pedagogy těchto zařízení.

I tentokrát je pro ně připraven bohatý program, který kromě úvodních vystoupení a prezentací zástupců Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy i pořádajících organizací nabídne jedenáct tzv. vzdělávacích dílen, v nichž se pod vedením zkušených lektorů vychovatelky seznámí s aktuálními tématy zájmového a neformálního vzdělávání a s novými trendy výchovné práce. Obsahové zaměření dílen vznikalo v návaznosti na strategické dokumenty ministerstva školství a rovněž vychází z evaluačních dotazníků účastníků minulého ročníku.

V průběhu semináře budou přítomní moci zhlédnout výstavu prací žáků školních družin a klubů a nabídku dalších vystavovatelů, jejichž produkty jsou zaměřeny na děti a mládež.

Podrobný program ke stažení níže.

Řízení školy onlineZdroj: Tisková zpráva NIDV ze dne 20. května 2019