Bubnovačka - akce Centra Locika 20. listopadu mezi 10. a 11. hodinou.

Vydáno: 1 minuta čtení

Akce je pro všechny, ať už pro školy, firmy, organizace, instituce, rodiny, jednotlivce nebo pro sportovní kluby. V minulých ročnících se zapojilo přes 20 000 lidí! Každý jeden účastník nám pomůže získat silnější hlas v boji proti domácímu násilí. Bubnováním symbolicky dáváme hlas týraným dětem.  

Proč bubnovat?

Protože v ČR je zasaženo násilím v rodině zhruba 14  % dětí. Každý může mít ve svém okolí děti nebo celé rodiny, které se s takovou situací potýkají. S násilím se můžeme vypořádat pouze tak, že ho nebudeme bagatelizovat, ignorovat, považovat za něco, co se nás netýká. Účastí v Bubnovačce dáváte jasně najevo, že násilí do výchovy a do života dětí nepatří. Podpořit myšlenku dětství bez násilí může každý, komu nejsou osudy dětí lhostejné.

Vyplňe přihlášku, udělejte si fotku nebo natočte video, jak bubnujete, aby byly děti slyšet a svůj výkon sdílejte. Budeme rádi, když podpoříte naše úsilí a stanete se součástí komunity, která říká NE násilí v rodině. 

V čem spočívá celonárodní happening? 

Samotná akce spočívá v tom, že 20. listopadu 2023 symbolicky na cokoliv zabubnujete, vyfotíte se u toho (nebo natočíte video) a zveřejníte ve Facebookové události "Bubnuj, aby bylo děti lépe slyšet 2023".

Zdroj: https://www.detstvibeznasili.cz/kampane/bubnovacka