Aktuální nabídka celostátních seminářů pro učitele ZUŠ

Vydáno: 4 minuty čtení
  • Hra na varhany

Seminář je zaměřen na praktickou metodologii výuky hry na varhany na ZUŠ žáků v přípravném studiu, v I. a II. stupni základního studia, ve studiu pro dospělé, ale i v rámci rozšířené výuky - příprava individuálního studijního plánu žáka s rozšířenou výukou, příprava žáka na soutěž, příprava žáka na veřejná vystoupení, výběr vhodné instruktivní a přednesové literatury. Seminář je určen pro začínající i zkušené učitele. Hlavní témata: J. S. Bach – 8 malých preludií a fug, Základní a správná péče o varhany (3. pokračování).

Termín konání: 4. října 2014

Místo konání: Evangelický kostel U Salvátora, Salvátorská ul., 110 00 Praha 1

Lektor: MgA. Lukáš Vendl, Ph.D., Ing. Jiří Reindl

Účastnický poplatek: 690 Kč

Bližší informace: PhDr. Ilona Juhásová (juhasova@nidv.cz),

  • Celostátní setkání učitelů tanečních oborů ZUŠ

Teoretická témata (8 hodin): Aktuální dění ve vzdělávání v tanečním umění a stávající možné formy spolupráce s různými subjekty věnujícími se tanečnímu umění a vzdělávání v něm. Praktická část (8 hodin): Konkrétní praktické aktivity v několika tanečních dílnách (kompozice, pohyb – hudba, elementární taneční výchova) a ukázky zajímavých výukových témat a metod tanečního vzdělávání v oblasti tanečních technik (seznámení s technikami, osvojení si technik, náměty pro výuku).

Termín konání: 15. - 17. října 2014

Místo konání: Hotel Bystré, náměstí Na Podkově 84, 569 92 Bystré

Lektoři: Eva Blažíčková, Mgr. Bohumíra Eliášová, Ph.D., Mgr. Jiří Jakl, Ing. Lenka Švandová, Ing. MgA. Edgar Mojdl, Ph.D., Mgr. Jiří Lössl, Mgr. Ilona Rudelová

Účastnický poplatek: 3.990 Kč

Bližší informace: PhDr. Ilona Juhásová (juhasova@nidv.cz), 

  • Celostátní setkání učitelů literárně dramatických oborů ZUŠ

Teoretická část (8 hodin): Aktuální dění ve výuce literárně dramatického oboru a v oblasti dramatického umění a možné formy spolupráce s různými subjekty věnujícími se dramatickému a slovesnému vyjadřování a vzdělávání v něm. Praktická část (8 hodin): Konkrétní aktivity v několika uměleckých dílnách – dramaturgická dílna, povídání o divadle, herectví, zdroje výrazového pohybu a ukázky zajímavých výukových témat a metod literárně dramatického vzdělávání (náměty pro výuku).

Termín konání: 5. - 7. listopadu 2014

Místo konání: Divadlo Alfa Plzeň, Český rozhlas Plzeň, 301 00 Plzeň

Lektoři: MgA. Vladimír Burian, Mgr. Irena Konývková

Účastnický poplatek: 3.990 Kč

Bližší informace: Bc. Martin Plitz, DiS. (plitz@nidv.cz) 

  • Cesty k efektivní výuce v ZUŠ – Hra na elektronické klávesové nástroje

Pobytový vzdělávací program je zaměřen na aktuální potřeby učitelů základních uměleckých škol a využití nových metod a forem ve výuce hře na elektronické klávesové nástroje. Vzdělávací program je pojat jako komplex praktických i zážitkových metod. Bude uplatněn princip aktivní účasti učitelů s jejich žáky a princip vzájemné konzultace konkrétní problematiky. Vzdělávací program proběhne formou dvoudenního pobytového kurzu rozčleněného do tří pracovních dílen po čtyřech hodinách. Během dvou dní budou mít učitelé možnost projít všechny tři dílny. Náplň jednotlivých dílen bude upřesněna. V těchto třech dílnách budou získávat náměty pro svou práci interaktivní zážitkovou formou. Každé téma bude doplněno praktickými příklady. Účastníci budou mít možnost konzultace s ostatními účastníky v moderované diskuzi lektorem.

Termín konání: 13. - 14. listopadu 2014

Místo konání: Hotel Mlýn, Vílanec u Jihlavy

Lektoři: Bohuslav Zika, Eduard Spáčil, Bc. Michal Jakub Tomek

Účastnický poplatek: 1400 Kč

Bližší informace: Leona Pochylá (pochyla@nidv.cz)