• Oblíbené
  • Poznámka

Boršč

Vydáno:
Boršč
Zámecká restaurace Hagenberg, Spolková země Horní Rakousko
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I Potravina                           I          norma pro dospělé           I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I cibule                              I                 1 ks                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I máslo                               I                 50 g                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I červená řepa                        I                350 g                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I karotka                             I                 50 g                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I řapíkatý celer                      I                 50 g                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I rajčata                             I                 2 ks                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I zeleninový vývar                    I               1 500 ml               I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I vinný ocet                          I                 1 PL                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I cukr                                I                 1 PL                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I větvičky čerstvého kopru            I                 2 ks                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I hlávkové zelí                       I                100 g                 I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I zakysaná smetana na ozdobu          I                100 ml                I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
I sůl, pepř                           I                                      I
I-------------------------------------I--------------------------------------I
Technologický postup:
Cibuli, řepu, karotku, celer a zelí nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a osmahneme cibuli, přidáme řepu a karotku a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme ocet, cukr a koření a necháme vařit cca 30-40 min., dokud zelenina nezměkne. Přimícháme zelí a ještě krátce povaříme. Zdobíme zakysanou smetanou a posekaným koprem.

Sdílení dokumentu

Poznámka k dokumentu