VET Fest: Středoškoláci představí své dovednosti

Vydáno: 1 minuta čtení

V úterý 15. října pořádá Dům zahraniční spolupráce veletrh odborných dovedností VET Fest. Akce se koná u příležitosti Evropského týdne odborných dovedností, do kterého se zapojí více než 40 zemí.

Evropský týden odborných dovedností vyhlašuje Evropská komise. Hlavním pořadatelem letošního ročníku je Finsko, které bude organizovat také předávání evropských cen Awards for VET Excellence. Cílem iniciativy je představit odborné vzdělávání a přípravu jako atraktivní, kvalitní a perspektivní oblast studia, která vysokou mírou přispívá k  rozvoji inovací a  konkurenceschopnosti v Evropě.

Veletrh VET Fest proběhne od 9:00 do 15:00 v Holešovicích v industriálních prostorách Vnitroblocku. Návštěvníci budou mít možnost podívat se na praktické ukázky více než 15 oborů (a některé si i vyzkoušet), poslechnout si zážitky účastníků zahraničních stáží nebo se zapojit do soutěží. Součástí bude také bohatý doprovodný program včetně tanečního vystoupení, módní přehlídky, chemické show a slam poetry. Vstup na akci je zdarma.

Více informací o VET Festu i celém Týdnu odborných dovedností naleznete na stránkách www.naerasmusplus.cz. Můžete také sledovat příspěvky na sociálních sítích s  hashtagy #ObjevSvujTalent a #DiscoverYourTalent.

 

Zdroj: Tisková zpráva ze dne 7. října 2019, Dům zahraniční spolupráce