Mediální gramotnost, webinář projektu P-KAP již 1. 11.

Vydáno: 2 minuty čtení

S potřebou mediální gramotnosti se setkáváme prakticky všude. Jaké výzvy přináší do vzdělávání a jak je uchopit – to je téma webináře, který se koná 1. listopadu 2021.

Mediální gramotností potřebujeme nesčetněkrát denně. Jaké výzvy přináší do současného a budoucího vzdělávání a jak je uchopit? To je téma webináře, který se uskuteční 1. listopadu 2021 od 15 hodin.

Webinář se věnuje tématům ukotvení mediální gramotnosti v českém kurikulu, ukazuje, kde všude je ve vzdělávání potřeba s mediální gramotností pracovat a jaké výzvy přináší do budoucna. Budete mít zároveň možnost vyzkoušet si techniky a aplikace, které podporují čtenářskou gramotnost v digitálním prostředí a umožňují nám tak s mediálním obsahem lépe pracovat. Ve společné diskusi můžeme otevřít řadu otázek, které v oblasti tématu mediální gramotnosti vyvstávají.

Webinář o mediální gramotnosti připravil tým projektu P-KAP v rámci tematické oblasti Čtenářská a matematická gramotnost. Uskuteční se v prostředí MS TEAMS dne 1. listopadu 2021 od 15 hodin. Pokud vás téma (jehož významnější akcent bude věnován možnostem mediální výchovy na středních školách) zajímá, přihlaste se. Kapacita webináře je omezena.

Bližší informace a registrace

Přehled připravovaných webinářů

Zdroj: NPI ČR