Letní nabídka kurzů Akademie ČTK

Vydáno: 2 minuty čtení

Pro manažery, PR a vedoucí pracovníky

Člověk před mikrofonem a kamerou

8. července 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást, PhDr. Josef Maršík, CSc., PhDr. Martin Lokšík

Pro všechny, kterým hrozí, že se ve své profesi setkají s novináři a budou vystupovat před kamerou. Pod vedením zkušených lektorů se seznámíte s elementárními zásadami chování před kamerou a ověříte si své schopnosti v televizní laboratoři FSV UK. Studio patří k technicky nejlépe vybaveným učebnám pro mediální tréninky ve střední Evropě.

Umění interview

9. července 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Kurz je zaměřený především na to, jak se připravit na interview a jakou techniku kladení otázek zvolit v tu kterou chvíli. Seznámí vás s nejrůznějšími způsoby, jak vyrobit interview, na které budete mít hodně ohlasů a které současně vyvolá diskusi.

Základy fotožurnalistiky

14. července 2020, lektor Michal Doležal

S nestorem agenturní fotožurnalistiky Michalem Doležalem se naučíte vidět svět jinak. I vaše fotky pak budou jiné. Seminář se zaměřuje na to, jak dobře fotograficky pokrýt akci, jak vyhodnocovat informace, jak materiál zpracovat a poslat.

Kurz žurnalistiky

15. července 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Kurz se zaměřuje na to, jak dobře napsat zprávu, jak vyhodnocovat informace, jak zvládnout interview nebo tiskovou konferenci, jaký používat jazyk, aby zpráva byla srozumitelná a čtivá. Součástí kurzu je i prohlídka newsroomu a dalších multimediálních pracovišť ČTK.

Čeština ve veřejném styku

16. července 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Kultivovat svou mateřštinu v psané i mluvené podobě je práce na celý život. Kurz se zaměřuje nejen na to, jak psát a mluvit, ale hlavně na to, jak rozhodně nepsat a nemluvit, chováme-li alespoň špetku úcty ke čtenáři a posluchači.

Více informací o všech kurzech a přihlášky na www.ctk.cz/akademie-ctk/

 

Zdroj: Červencová nabídka kurzů