Otevíráme z časopisu Speciál pro školní jídelny
Recept
- 10 g okvětních lístků měsíčku lékařského
- 10 g květů řebříčku
- 10 g bezových květů
- 5 g okvětních lístků růže čajové
- 5 g květů modrého slézu
- 20 g jahodového listí
- 20 g ostružinového listí
- 20 g šípkových slupek
- 10 g drceného fenyklu
Všechny suroviny používáme sušené. Nejprve si navážíme a smícháme květy. Opatrně přidáme sušené listy, a nakonec přisypeme čerstvě drcený fenykl.
Skladujeme v dobře uzavřené nádobě. Nejlépe chutná večer po náročném pracovním dni.
Mnoho dalších receptů naleznete v online archivu časopisů Speciál pro školní jídelny. Časopis se věnuje legislativě provozu školních jídelen, užitečným a praktickým radám vedeoucím školních jídelen, sestavováním jídelních lístků, administrativě, pracovněprávním otázkám a samozřejmě novým trendům v oblastní vaření. Obsah je připravován ve spolupráci s odborníky na oblast školního stravování z MŠMT, ČŠI, Ministerstva zdravotnictví, dále odborníky na výživu, školské a pracovní právo, management. Najdete zde také informace o vzdělávacích akcích, konferencích, soutěžích, příklady dobré praxe ze školních jídelen a recepty vhodné pro školní jídelny. Objednat si jej můžete v našem eshopu.
Zdroj: Speciál pro školní jídelny.