Ryba pro vás z rybí farmy

Vydáno:

Rybí farma FISH Farm Bohemia, s. r. o., vznikla v roce 2011. Sídlí v areálu zemědělského družstva v obci Rokytno, nedaleko měst Hradec Králové a Pardubice.

 

Ryba pro vás z rybí farmy
Rudolf
Beneš,
obchodní ředitel FISH Farm
Bohemia
, s. r. o.
Specializuje se na chov a prodej ryb, především dravých náročnějších druhů, které na rozdíl od klasického rybničního hospodaření lze chovat ve větší koncentraci. Pro chov ryb používáme moderní „recirkulační akvakulturní systém“. Tato technologie má mimo jiné výhodu v tom, že voda cirkuluje v uzavřeném okruhu, čímž je vyloučeno riziko kontaminace vody těžkými kovy a únik hospodářských splašků apod., což může negativně ovlivnit kvalitu složení rybího masa. Naše rybí farma patří v České republice mezi průkopníky této technologie, která je v zahraničí již běžná.
V současné době jsme se rozhodli rozšířit nabídku čerstvých ryb pro školní jídelny, a to zejména sumečka afrického (Clarias gariepinus). U tohoto druhu chované ryby jsme největším producentem v ČR. Tato ryba pochází z českého chovu, kde si sami zabezpečujeme chov od výtěru po tržní rybu.
Proč sumeček africký:
-
Sumeček africký neboli keříčkovec je stále oblíbenější rybou v českých kuchyních. Jeho maso je velmi chutné, křehké a šťavnaté, navíc je velmi bohaté na bílkoviny.
-
Námi nabízené čerstvé zpracované filety ze sumečka afrického jsou bez kostí a kůže, proto jsou vhodné i pro naše nejmenší. Hodí se ke smažení, pečení, dušení a grilování.
-
Filety postrádají typický zápach rybiny. Proto je maso vyhledávané i strávníky, kteří jiné rybí maso odmítají.
V současné době připravujeme jednotlivé recepty, které budou zaměřeny na zdravé stravování a co nejpřesnější plnění spotřebního koše.
Recepty budeme ve spolupráci s časopisem Speciál pro školní jídelny zveřejňovat v každém z následujících vydání.
Váš rybí tým z FISH Farm
Bohemia
, s. r. o., Rokytno 202, 533 04 Sezemice

Související dokumenty