O Čokoládovou vařečku XIX. ročník soutěže

Vydáno:

XIX. ročník soutěže „O čokoládovou vařečku“ se již tradičně konal na Střední škole společného stravování, Ostrava-Hrabůvka, Krakovská ul. 1095/33, v rámci kampaně statutárního města Ostrava „Školní jídelny zdravě a chutně“. Záštitu nad ní převzal náměstek primátora Ing. Martin Štěpánek, Ph.D.

O dort „Čokoládovou vařečku“ se utkalo 35 žáků 7.-9. ročníků základních škol. Jejich úkolem bylo v časovém limitu připravit pokrm z krůtího masa nebo bezmasý pokrm nebo moučný pokrm. Každý žák měl svého patrona - žáka 3. ročníku učebního oboru kuchař-kuchařka, a svůj konečný výtvor předložili odborné porotě, která hodnotila dodržování technologického postupu, hygienu na pracovišti a při práci, dodržení časového limitu, ale především chuť a estetiku připravovaného pokrmu.
1. místo
STAROVIČOVÁ VERONIKA,
ZŠ Ostrava-Zábřeh, Horymírova 100, p. o.,
název pokrmu „Krůtí copánek s brusinkovým odvarem podávaný s bramborovými chipsy“
2. místo
HUDEČKOVÁ VERONIKA,
ZŠ Ostrava-Výškovice, Srbská 2, p. o.,
název pokrmu „Slaninová krůta s mrkvovou mašlí a bramborovou kaší“
3. místo
VRONKOVÁ KRISTÝNA,
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, MUDr. Lukášové, Klegova 29, p. o.,
název pokrmu „Krůtí sendvič Evropa s bramborovým celerovým pyré“
Speciální cenu poroty za originalitu a nápaditost pokrmu získal:
LAPISZ ŠTĚPÁN,
ZŠ Ostrava, Moravská Ostrava, Ostrčilova 10, p. o.,
název pokrmu „Krůtí na kari se špenátovou palačinkou a oříškovým přelivem“

Související dokumenty