Aktivity nejen do školní družiny

Vydáno:

Cílem každého z nás, kdo pracuje s dětmi, je poskytnout dětem dostatek příležitostí k účelnému využití volného času. Nápady a náměty, které jsou zde níže uvedeny, mají oddechový a rekreační charakter a většina z nich navazuje zábavnou formou na praktické využití již získaných znalostí a dovedností z vyučování.

Aktivity nejen do školní družiny
Naděžda
Kalábová,
vychovatelka, Základní škola Prostějov,
Dr.
Horáka 24
Náměty zde uvedené jsou vyzkoušené s dětmi mladšího školního věku, a proto je nabízím pro inspiraci všem, kteří chtějí připravit dětem rozmanitou náplň volnočasových aktivit. Hry a soutěže lze na základě fantazie, možností a podmínek daného školského zařízení libovolně kombinovat a upravovat. Využít je lze k naplnění volného času dětí v zájmových kroužcích, ve školní družině, na táborech či školách v přírodě.
Obálková hra
Pomůcky: lístečky s čísly, obrázkové obálky, zatavená karta s obrázkem, psací potřeby
Účastníci si vylosují pořadí a rozebírají si obálky s obrázky, které jsou připravené na lavici. Pokud na ně vyjde řada, mohou si vybrat i obrázek souseda a ten jim ho na požádání musí vydat. Jakmile mají všichni svoji obálku, začíná obrázková tvořivá hra. Ten, kdo má ve své obálce zatavenou kartu se stejným obrázkem jako má on, najde si vhodného partnera a společně v

Související dokumenty