Začíná nový ročník ceny Global Teacher Prize Czech Republic

Vydáno: 1 minuta čtení

Prvního ledna odstartoval šestý ročník ceny GTP CZ. Nominovat kandidáta na cenu můžete do 23. února a přijímání přihlášek je otevřené do 5. března 2023. Co přináší účast na GTP CZ učitelům? A na jaká kritéria se porotci zaměřují? O tom jsme v rozhovoru mluvili s Hanou Matoušů, manažerkou ceny Global Teacher Prize Czech Republic. 

? Od ledna je otevřená příležitost nominovat, nebo se případně přihlásit do ceny GTP CZ. Můžete popsat, jaké učitele hledáte?

GTP CZ je odborná cena pro pedagogy ze základních a středních škol, takže určitě musí splňovat tuto podmínku - tedy učit na základní nebo střední škole. A jinak neexistuje žádná přesná škatulka, do které by měli zapadat. Naopak – učitelé, kteří cenou prošli, jsou velmi různorodí, ale kdybych měla najít něco, co je spojuje tak to bude určitě to, že jejich práce je baví, snaží se stále vzdělávat a to nejen ve svém oboru, rádi spolupracují s kolegy –  ať už z blízkého okolí nebo na dálku a především – mají rádi děti, zajímají se o ně a snaží se jim být co nejlepším průvodcem na jejich cestě ve vzdělávání. 

Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

Zdroj: https://www.prahaskolska.eu/zacina-novy-rocnik-ceny-global-teacher-prize-czech-republic/?fbclid=IwAR3wxDFGAwddiK_4r7sKI8jp1yUfaJOZnspHb3QW_thYQ29D1v0hUtXXM6Q