Další ročník odborné ceny pro učitele základních a středních škol je otevřený - GTP CZ

Vydáno: 2 minuty čtení

Když se děti ve škole nebojí, naučí se víc. Poslušnost založená na strachu a nedůvěře nevede k opravdové spolupráci mezi učiteli a žáky.

Global Teacher Prize Czech Republic 2024: Poděkujte učitelům, kteří dětem dávají odvahu růst. https://www.gtpcz.cz/ Nominovat svého oblíbeného pedagoga může kdokoliv do 18. února.

Letošní spot GTP CZ - video

#GTPCZ2024 #naucitelichzalezi

Cenu Global Teacher Prize Czech Republic letos EDUin organizuje po osmé. Národní varianta mezinárodního ocenění sleduje kvalitu pedagogické práce, individuální přístup k žákům, aktivní zapojení v rámci učitelské komunity a další sebevzdělávání učitelů.  Usilujeme o to, aby získání ocenění nebylo cílem samo o sobě, ale aby bylo prostředkem k navázání vzájemné spolupráce, využití potenciálu oceněných učitelů a rozšíření dopadů jejich pedagogických aktivit. „V letošním ročníku upozorňujeme na to, proč je důležité vytvářet pro děti ve škole bezpečné prostředí. Že autorita založená na strachu je kontraproduktivní,“ popisuje manažerka ceny GTP CZ Hana Matoušů. Mottem letošního ročníku proto je „Děkujeme učitelům, kteří dětem dávají odvahu růst.“

Vyhlášení letošních vítězů je naplánované na 30. května v prostorách Valdštejnské zahrady Senátu PČR.

Zdroj: https://www.gtpcz.cz/, EDUin, o. p. s.