Soutěž vaření "Školní jídelna chutně a zdravě"

Vydáno:

Dne 25. 10. 2019 se na Středním odborném učilišti gastronomie a podnikání v Praze uskutečnilo finálové kolo 3. ročníku soutěže „Školní jídelna chutně a zdravě“. Soutěž připravila Asociace zřizovatelů školních jídelen, z. s., ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a společností Bidfood Czech Republik, s. r. o.

Soutěž vaření „Školní jídelna chutně a zdravě“
Tomáš
Cimbálník,
AZŠJ, z. s.
Finálového kola se zúčastnilo 14 školních jídelen z Prahy zastoupených vždy jednou kuchařkou či kuchařem, kteří postoupili z úvodního korespondenčního kola soutěže. Úkolem soutěžících bylo navrhnout a připravit tříchodové menu z moderních a nutričně vyvážených surovin na zadané téma. Téma pro letošní rok znělo: „Polední bezlepkové menu s využitím zvěřiny nebo hovězího masa”.
Účastníci přistoupili ke splnění soutěžního úkolu s nadšením a zároveň s určitou nervozitou či trémou nejen proto, že soutěž probíhala v „ciz