Soutěž

Vydáno:
SOUTĚŽ
Naďa
Eretová
Oslavy 700. výročí narození Karla IV. jsou velkolepé a školy rozhodně nezůstaly pozadu. Projekty s touto tematikou nechyběly snad v žádné z nich. V květnovém a červnovém Řízení školy jsme vás vyzvali, ať nám o realizovaných akcích napíšete. Potěšila nás záplava mnohdy velmi barvitě popisovaných aktivit edukačních, výtvarných, literárních, divadelních i sportovních ze všech koutů naší republiky. Vybrat ty, kteří si zaslouží ocenit, nebylo vůbec jednoduché.
Velkou radost nám udělalo zapojení zřizovatelů - mimořádnou pochvalu od nás má oddělení školství Městské části Praha 1, protože výstava, kterou uspořádali v pražské Galerii 1, si nijak nezadala s profesionálními galeriemi (viz Řízení školy 9/2016 s. 47).
Ocenit rozhodně musíme také Národní pedagogické muzeum a knihovnu J. A. Komenského - 9 347 prací rozličných formátů i technik, které obdrželi do soutěže „Karel IV. očima dětí“, si rozhodně zaslouží obdiv. Putovní výstava, která vznikla z oceněných děl, potvrzuje rčení o zlatých českých/dětských ručičkách (viz Řízení školy 9/2016 s. 45).
Oceněné školy:
MŠ „U kohoutka Sedmipírka“ Benešov - za to, že projektem propojili více věkově i zaměřením nesourodých organizací (viz Speciál pro MŠ 4/2016 s. 9) Základní škola a Mateřská škola Krčín - za to, že poměrně netypicky spojili oslavy s maratonem (bude publikováno).
Základní škola Kralovice - za poetické líčení a umožnění všem „nahlédnout pod pokličku života největšího z Čechů“ (viz s. 50 tohoto vydání Řízení školy).
Všem oceněným blahopřejeme a posíláme balíček s užitečnými publikacemi.
Za redakci Naďa Eretová