Příběh našeho školního webu

Vydáno:

Vznik našeho nového webu byl poměrně rychlý a částečně i dramatický. Je spojený zejména se vznikem nové základní školy v Hovorčovicích.

 

Příběh našeho školního webu
Mgr.
Jana
Hirková,
ředitelka ZŠ a MŠ Hovorčovice
Nejdříve naše škola působila pouze jako škola mateřská a vzhledem k vzrůstajícímu počtu obyvatel se obec rozhodla postavit i školu základní, kterou jsme spojili s původní školou mateřskou. Věděla jsem, že informace směrem k veřejnosti a jejich forma i obsah podání jsou velmi důležité, a tak jsem i v době, kdy jsem přebrala MŠ jako nová ředitelka, nabádala webmastera původních stránek ke změně; všechny mé požadavky však nedokázal splnit, a proto jsme se rozhodli stránky před otevřením nové ZŠ, dne 1. 9. 2015, úplně změnit. Původní webmaster byl tedy obeznámen s výpovědí jeho služeb z naší strany. Jeho reakce na tuto změnu však byla velmi nepřiměřená - ze dne na den nám webové stránky odpojil.
Naštěstí jsem měla velkou podporu v zastupitelce obce, paní Janě Dubnové, která mi v této situaci pomohla, našla prostor na obecních webových stránkách a doslova přes noc jsme veškeré informace z původního webu přenesli na nové místo. To vše díky datům, které jsme naštěstí průběžně zálohovali. A pak to nastalo. Museli jsme vytvořit co nejdříve nový web pro novou školu ZŠ a MŠ Hovorčovice. Během zhruba jednoho měsíce jsme s paní Dubnovou a jedním z rodičů, panem Kamilem Hrádkem, který se nabídl zajistit technickou stránku webu a připravil celé webové rozhraní, pracovali dnem i nocí na vzniku nového webu… Musím říci, že bez obou těchto nadšených dobrodinců bychom to celé určitě nezvládli! Snažili jsme se web nastavit maximálně uživatelsky, ale je pravda, že se stále učíme a v běhu jeho podobu měníme a neustále dotváříme.
Naše vítězství nás opravdu velmi překvapilo, a ani ve snu by nás nenapadlo, že bychom se mohli umístit na 1. místě. Vnímáme to jako satisfakci za práci, která byla do tvorby webu vložena v tak krátkém časovém období, a také jako to, že se naše snažení ubírá tím správným směrem. Děkujeme odborné porotě a všem, kteří postoupili jako finalisté do posledního kola, protože i oni všichni si zaslouží ocenění za to, že dělají svou práci opravdu dobře.