Stránky Infoabsolvent.cz jsou dostupné i z mobilu

Vydáno: 1 minuta čtení

Od 7. února je web  www.infoabsolvent.cz  upraven pro snadnější používání na všech mobilních zařízeních. Zobrazení se automaticky přizpůsobuje tomu, na jakém zařízení se používá – ať už je to počítač, tablet nebo mobilní telefon. Infoabsolvent.cz nabízí pomoc žákům základních i středních škol při hledání další vzdělávací a profesní dráhy. Uživatelé zde najdou nabídku všech škol a oborů vzdělání, stejně jako informace k přechodu na trh práce i do dalšího vzdělávání.

K úpravám jsme přistoupili, neboť přibližně třetina návštěv v roce 2018 proběhla prostřednictvím mobilních zařízení, přestože náš web nebyl k prohlížení v telefonu přizpůsobený. Úpravou se tedy výrazně zvýší komfort uživatelů a umožní snadno využívat tento informační systém cestou do školy či do práce,“ říká Lubomír Martinec, ředitel Národního ústavu pro vzdělávání, který webové stránky provozuje.

Přestože v únoru by měla být většina žáků 9. tříd rozhodnuta na jakou školu a obor půjdou, bývá návštěvnost webu Infoabsolvent.cz v tomto měsíci stále vysoká, týdně více než 20 tisíc návštěv. Výrazně vyšší je pak v období, kdy jsou zveřejněny výsledky přijímacího řízení. V souvislosti s úpravou pro mobily se mírně změnil i vzhled některých částí při zobrazení na PC. O změnách designu si lze přečíst zde.

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/stranky-infoabsolvent-cz-jsou-dostupne-i-z-mobilu