Podpora duševního zdraví pro učitele

Vydáno: 3 minuty čtení

Právě teď se můžete přihlašovat na akreditovaný kurz Duševní zdravovědy a online webináře pořádané organizací Nevypusť duši, která dlouhodobě podporuje učitele a přináší jim prevenci v oblasti duševního zdraví. Více o organizaci najdete na www.nevypustdusi.cz

Přihlašovat se můžete na tyto 3 programy:

2denní prezenční kurz Duševní zdravovědy pro učitele akreditovaný v rámci DVPP

18. 2. a 18. 3 v Praze

Kurz je určen všem učitelům SŠ a 2. stupně ZŠ, kteří se chtějí naučit, jak mohou pečovat o své duševní zdraví a předcházet syndromu vyhoření, a kteří by zároveň rádi vnesli téma duševního zdraví do třídy. Celý kurz je tematicky rozdělen do dvou částí - první je zaměřena právě na duševní zdraví učitelů, druhá je pak věnována převážně duševním obtížím u žáků a tomu, jak s nimi vést podpůrný rozhovor.

Kurz je velmi prakticky zaměřen a umožňuje vzájemné sdílení zkušeností. Po skončení prvního dne kurzu mají účastníci prostor na to, aby různé techniky a aktivity přenesli do profesního i osobního života. O měsíc později pak během druhého dne pod vedením zkušených lektorů, psychologů s praxe ze školství, reflektují, jak se jim dařilo.

Bližší informace, kontakty a přihlášku najdete na webových stránkách >> https://nevypustdusi.cz/dvpp-kurz

webinář Adaptace na změny

online 21. 2. od 17:30 hod. 

více informací a registrace: https://bit.ly/ND_webinar_2102

Žáci i učitelé se již téměř dva roky denně vypořádávají s neustálými změnami ve výuce, které ovlivňují jejich psychickou odolnost. Víme, že je tato situace velmi náročná, proto jsme připravili webinář, na kterém se zaměříme na změnu jako takovou.

Vysvětlíme si princip a fáze změny, zmapujeme vlastní postoje ke změně a pomůžeme vám rozšířit možnosti, jak ke změnám přistupovat. Společně s našimi lektory, psychology s praxí ze školství, se na webináři zaměříme také na žáky a projdeme vhodné postupy, jak je podporovat v období, kdy se musí přizpůsobovat neustálým změnám.

webinář Minutové relaxace

online 10. 3. od 17:30 hod.

více informací a registrace: https://bit.ly/ND_webinar_1003

Relaxace jsou účinným nástrojem pro odpočinek a překonávání napětí a stresu. Uvolňují tělo i mysl a mohou nám dovolit odpoutat se alespoň na chvíli od toho, co způsobuje starosti. V průběhu webináře si společně vyzkoušíme různé druhy relaxací a vy tak budete moci zjistit, jaká relaxace vám vyhovuje nejlépe a jak ji můžete zapojit nejen do osobního života, ale také do učitelské praxe.

 

 

 Zdroj: www.nevypustdusi.cz