Obědy nejen pro děti

Vydáno: 2 minuty čtení

Hlavní město Praha chce novým projektem "Obědy pro děti" pomoci rodičům, kteří v některých případech nemají čas vařit každý den svým dětem více jídel. 

Praha proto vytvořila registrační formulář a mapu, kde budou pražské restaurace nabízet obědy pro školáky za 60 Kč včetně DPH. Objednat si zde ale budou moci jídlo také senioři, kteří zaplatí 90 Kč včetně DPH. Soukromí restauratéři se mohli hlásit do projektu do pátku 6. listopadu 2020. 

Tyto obědy bude potřeba objednávat předem, ideálně v pátek na vybrané dny nadcházejícího týdne. Důvodem je, aby provozovatel restaurace přesně věděl, kolik porcí bude vařit a kolik surovin bude potřebovat, aby byl schopen za takto nízké ceny obědy vařit. Stanovení doby samozřejmě může být vyřešeno podle vzájemné domluvy a individuálních potřeb rodiny a restaurace.

Mapa zapojených restaurací

Praha celému projektu dává publicitu a propojuje nabídku s poptávkou. Nijak však do tržního vztahu mezi provozovatelem restaurace a zákazníkem nevstupuje.

Věříme, že tento projekt může pomoct i některým restauratérům umořit alespoň část jejich fixních nákladů. Tímto propojením generujeme zcela novou poptávku.

 

Zdroj: https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/akce_a_kampane/prahadrzispolu/obedy_pro_deti/pro_rodice/index.html