Náměstek Štech jednal s ČŠI o prioritách MŠMT

Vydáno: 1 minuta čtení

Náměstek ministryně  školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech jednal dnes v sídle České školní inspekce o záměrech ministerstva školství a jeho prioritách. Hlavními tématy bylo testování a ověřování znalostí žáků a sdílení zkušeností v oblasti předškolního vzdělávání.

Řízení školyV oblasti testování znalostí žáků je z pohledu ministerstva školství důležité, umožnit školám testovat průběžně své žáky podle vlastních potřeb hodnocení, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. MŠMT preferuje testování zaměřené na čtenářskou, matematickou, přírodovědnou a sociální gramotnost a na cizí jazyky. Z hlediska výstupů testování musí dostávat kvalitní zpětnou vazbu žáci, pedagogové, školy a vzdělávací systém jako celek. Je také třeba maximalizovat sdílení dat z testování v rámci rezortu a intenzivněji je využívat například při pravidelných revizích rámcových vzdělávacích programů.

Spolupráce v oblasti předškolního vzdělávání je na dobé úrovni a ČŠI zde nabídla řadu podnětů, které se týkaly vzdělávání dětí do tří let, úprav rámcových vzdělávacích programů či systematické práce s ředitelkami mateřských škol.

Zdroj: http://www.msmt.cz/namestek-stech-jednal-s-csi-o-prioritach-msmt-a-vzajemne