Ministr slavnostně otevřel novou základní školu v Psárech

Vydáno: 1 minuta čtení

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga se dnes zúčastnil slavnostního otevření nové školy ve středočeských Psárech (okres Praha-západ). V rámci akce se uskutečnilo také sázení památného stromu a uložení schránky se vzkazy pro příští generace.

Nová škola pro celkem 540 žáků z Psár a Dolních Jirčan má 18 učeben (dvě v každém ročníku), velkou a malou tělocvičnu, venkovní hřiště, jídelnu a také prostory pro družinu, školní klub a knihovnu. 

Ministerstvo školství přispělo na stavbu školy dotací 238 milionů korun z celkových 417 milionů. Peníze šly z dotačního programu MŠMT zaměřeného na tzv. prstenec kolem Prahy s rozpočtem více než 1,6 miliardy korun. V rámci něj byly vytipovány konkrétní obce, kde je největší nedostatek míst v základních školách. Dalšími obcemi jsou  Čelákovice, Jesenice, Ondřejov, Rudná, Říčany, Úvaly a společná škola pro svazek obcí Jenštejn, Podolanka a Přezletice, a dále dvě okrajové části Prahy – Řeporyje a Čakovice. V těchto obcích by do roku 2023 mělo vzniknout celkem 115 nových učeben pro 3400 žáků základních škol.

 Řízení školy

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministr-slavnostne-otevrel-novou-zakladni-skolu-v-psarech