Konference Tvořivost jako zdroj inovací a podstata vzdělávání: rezervujte si 21. dubna!

Vydáno: 2 minuty čtení

V rámci Světového týdne kreativity ve vzdělávání, který trvá od 15. do 22. dubna 2022 proběhne řada akcí, workshopů či dílen. Mezi těmi, kteří za celým týdnem stojí, jsou i Pražský inovační institut a Podnikatelské a inovační centrum Hl. m. Prahy (PIC), kde se některé z událostí odehrávají. Během zmiňovaného týdne se v rámci projektu iKAP II – Inovace ve vzdělávání bude konat například workshop Rozvoj tvořivosti pro učitele a žáky nebo Prague Innovation Mixxer na téma Technologie a inovace ve vzdělávání. Teď bychom vás ale rádi pozvali na konferenci Tvořivost jako zdroj inovací a podstata vzdělávání, která se odehraje ve čtvrtek, 21. dubna od 13 do 18 hod. v PIC.

Bez tvořivosti bychom těžko obstáli v rychle se měnícím světě, který nás neustále staví před nečekané změny. Je to základem, nikoli doplňkem vzdělávání. Na konferenci se dozvíme, jak se tvořivost a inovativnost dá uplatnit v evropské spolupráci, v kariérovém poradenství, ve vzdělávání neslyšících dětí v oblasti výtvarné výchovy, v rozvoji podnikavosti i v realizaci vzdělávacího programu nebo ve světě talentu a nadání. Příklad dobré praxe ze zahraničí přinesou Zóra Csalagovits (HU) a Mariana Marquez (PT) se svým příspěvkem „There is always another way to do it“. Vystoupí také Katarína Kalivodová ze Společnosti pro kreativitu ve vzdělávání, Ivana Hay bude mít příspěvek na téma Inkluzivní efekty kreativity ve vzdělávání neslyšících. Mluvit se bude i o tom, jak se dá kreativně dělat kariérové poradenství nebo rozvoji tvořivosti u dětí na 1. stupni (Veronika Šancová s projektem Prototýpci). Tématem bude i kreativita ve světě talentu a vzdělávání (moderovaná diskuse v angličtině) nebo to, co podniká Inovační laboratoř UK. Nebude samozřejmě chybět i závěrečná diskuse a networking.

Více informací najdete ve Facebookové události celého týdne nebo přímo v události ke konferenci či na webu Pražského inovačního institutu.

Zdroj: Pražský inovační institut