Asistent pedagoga – Jak ho správně vybrat, co zohlednit a kde najít toho pravého?

Vydáno: 2 minuty čtení

Poslechněte si nový díl podcastu Zapojme všechny s lektorem Nové školy a učitelem z Pedagogické fakulty UK Zbyňkem Němcem a redaktorkou Adélou Pospíchalovou. Povídají si o tom, jak je důležité umět vybrat toho správného asistenta pedagoga, co by dobrému asistentovi nemělo chybět a kde takového člověka hledat.

Speciální pedagog a bývalý asistent pedagoga Zbyněk Němec dnes jako lektor školí budoucí asistenty a jejich spolupracující učitele. V rámci organizace Nová škola a jejího dceřiného webu asistentpedagoga.cz udílí cenné rady ohledně toho, kdo a jak se asistentem pedagoga může stát. Za 14 dní se v dalším díle podcastu Zapojme všechny setkáme se Zbyňkem Němcem ještě jednou. Tentokrát více rozebereme, jak ve školách s asistenty pedagoga (spolu)pracovat.

Zajímají vás další praktické tipy, metodiky a doporučení k práci asistenta pedagoga? Videa, vzorové dokumenty a dobrou praxi přímo ze škol najdete v aplikaci Zapojmevšechny.cz v sekci Asistenti pedagoga.

Podcast Zapojme všechny

Nové díly podcastu o společném vzdělávání Zapojme všechny publikujeme vždy jednou za 14 dní ve čtvrtek. Moderátorky Marta Kozdas a Adéla Pospíchalová si v nich povídají s odborníky na vzdělávání a výchovu a také s rodiči a žáky či studenty.

Podcast vzniká v projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi a je součástí webové aplikace pro pedagogy a rodiče Zapojmevšechny.cz. Dostupný je také například prostřednictvím aplikací Spotify, Google Podcast nebo Apple Podcast.

 

Zatím vyšlo:

 Řízení školy online

Zdroj: NPI ČR