Pokročilé, nebo základní digitální pomůcky?

Vydáno: 2 minuty čtení

Kulatý stůl – NPO

V letošním roce mají školy opět možnost pořídit digitální učební pomůcky pro své žáky z finančních prostředků Národního plánu obnovy na inovace ve vzdělávání v kontextu digitalizace.

Živě streamovaná debata proběhne 29. listopadu 2023.

Ve společné diskuzi připomene Anna Stočesová Martinková, vedoucí oddělení podpory digitálního vzdělávání MŠMT, účely, k nimž lze finance použít, včetně vysvětlení, jaké pomůcky můžeme podle podmínek NPO považovat za ty, které slouží k rozvoji informatického myšlení a digitálních kompetencí žáků. Rozebere také ty, které jsou primárně určeny k prevenci digitální propasti. Zástupci škol vás seznámí s tím, jaké digitální pomůcky pro žáky pořídili, jak o nich uvažovali při výběru a jak je využívají, aby co nejlépe sloužily svému účelu. S ohledem na nezbytné závěrečné administrativní vypořádání nákupu zazní základní informace také k tomuto kroku. V průběhu celé diskuze vám zástupce sítě IT guru Petr Nepustil vysvětlí, jakou podporu školám tato síť odborných IT konzultantů zdarma nabízí ve všech fázích od výběru přes správu a zajištění bezproblémového používání digitálních pomůcek až po poradenství k závěrečnému vypořádání.

Hosté:

  • Anna Stočesová Martinková – vedoucí oddělení Digitalizace vzdělávání MŠMT
  • Petr Nepustil – IT guru Vysočina
  • Olga Janoušková – Ředitelka ZŠ Zdenky Bauerové, Roztoky u Prahy
  • Jan Pobuda – zástupce ředitelky ZŠ Trmice, Ústí nad Labem
  • moderátor: Jan Schönbauer

„Informace o podmínkách, kritériích a účelu čerpání finančních prostředků z Národního plánu obnovy naleznete ve Věstníku 02/2023 (s. 252 k prevenci digitální propasti a s. 255 k digitálním učebním pomůckám) a ve Výzvě č. j. MSMT-8393/2023-2

Rozpočet NPO – na co nezapomenout (sedmero rad) a kdo mi pomůže (metodická podpora)

Další informace najdete na Metodickém portálu MŠMT.

Živě streamovaná debata proběhne 29. listopadu 2023.

 

Zdroj: NPI ČR