Na setkání do Rakouska nebo Německa

Vydáno:

Základní umělecké školy nebo umělecká uskupení mohou žádat o příspěvek na realizaci česko-rakouských a česko-německých setkání žáků. Program s názvem Rozjeď to s Tandemem! se zaměřuje na mimoškolní setkání dětí a mládeže ve věku od 8 do 26 let.

Na setkání do Rakouska nebo Německa
Bc.
Kateřina
Podaná
 
administrátorka programu Rozjeď to s Tandemem!, Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem
Jednotlivé výměny mohou být podpořeny až do výše 10 000 korun. Zapojit se mohou kromě základních uměleckých škol také kapely a umělecké soubory, spolky, střediska volného času, neformální skupiny mládeže, školní kluby a jiné neziskové subjekty vyvíjející mimoškolní činnost pro děti a mládež z celého Česka.
Program již čtyři roky podporuje česko-německá setkání a od roku 2014 byla nabídka rozšířena také na Rakousko. Pravidla financování a formuláře žádostí jsou pro Německo i Rakousko stejné a ke stažení na www.tandem-org.cz/rtt. Program nemá uzávěrky, žádosti o příspěvek lze posílat Koordinačnímu centru česko-německých výměn mládeže Tandem v průběhu celého roku. Finanční prostředky je nutné vyčerpat a vyúčtovat vždy do konce kalendářního roku. Prostředky programu poskytuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Německý partner může setkání kofinancovat například z prostředků německého federálního Plánu dětí a mládeže KJP. V Rakousku je financování přeshraničních setkání dětí a mládeže v prvé řadě záležitostí spolkových zemí. Zmínit lze především program dolnorakouské zemské vlády, ale také například federální program EureProjekte.
Mezinárodní setkání napomáhají mladým lidem odbourávat vzájemné předsudky a zlepšit interkulturní kompetence. Pro organizace a skupiny mohou jednoduchá pravidla programu
Rozjeď to s Tandemem!
být potřebnou podporou pro zahájení mezinárodní spolupráce.

Související dokumenty