Sladká jídla a dezerty

Vydáno:
Sladká jídla a dezerty
ZŠ Kollárova, Jihlava, vedoucí školní jídelny Helena Sidimáková
Makovec
I-----------------------I------------------------I
I Potravina             I   norma pro dospělé    I
I-----------------------I------------------------I
I cukr                  I         175 g          I
I-----------------------I------------------------I
I vejce                 I         2,5 ks         I
I-----------------------I------------------------I
I prášek do pečiva      I         0,5 ks         I
I-----------------------I------------------------I
I máslo                 I         150 g          I
I-----------------------I------------------------I
I mléko                 I         500 g          I
I-----------------------I------------------------I
I mouka polohrubá       I         175 g          I
I-----------------------I------------------------I
I mák                   I         125 g          I
I-----------------------I------------------------I
I bílky                 I         2,5 ks         I
I-----------------------I------------------------I
Technologický postup:
Cukr a žloutky utřeme v pěnu, přidáme ostatní suroviny, na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu do růžova.

Související dokumenty