Pomalu pečená kachní prsa s dýňovým pyré, kančí se šípkovou omáčkou a žemlovým knedlíčkem, krůtí maso na houbách, máslová dýně s kuřecím masem, polévka z červené řepy, klasická bramboračka, jelení ragú, čočkové rizoto se zeleninou anebo zadělávaná růžičková kapusta a další lákavé speciality byly připraveny v rámci „Týdne podzimní kuchyně“ pro žáky v jídelnách základních škol zřizovaných městskou částí Praha 1.
Městská část Praha 1 zřizuje 5 školních jídelen jako samostatné právní subjekty. Problematice kvality školního stravování se zřizovatel věnuje dlouhodobě. Např. již v minulém školním roce proběhly besedy s rodiči vedené odborníkem na výživu Petrem Havlíčkem. Cílem je otevřít školní jídelny co nejvíce rodičovské veřejnosti, společně se školami a rodiči pak řešit nejen skladbu jídelníčku, ale i kulturu stolování a prostředí jídelen. Právě proto byl Týden podzimní kuchyně spojen i s tematickou výzdobou, o kterou se postarali žáci se svými učiteli.