DIV aneb Duhový institut věd

Vydáno:

Na druhém konci světa možná zrovna teď propuká další katastrofa. Ohrozit může miliony životů lidí, tisíce hektarů půdy, stoletá dědictví... Hned za rohem vašeho domu tento problém možná zrovna teď někdo řeší. Pomáhá těm, kteří o něm nemají ani tušení. Stejně jako o něm nevíte vy...

 

DIV aneb Duhový institut věd
Jiří
Koukal,
internetový dramaturg, Centrum dramaturgie nových médií, Česká televize
Jak zužitkovat ohromný archiv vzdělávacích pořadů pro děti? To byla otázka, kterou si položil tým okolo dětského webu České televize. Výsledek: Hra na tajné agenty.
Supertajná organizace DIV pod vedením Victory (v podání populární české herečky Jitky Ježkové) se zaměřuje na nejvýraznější problémy dnešní civilizace. Řeší je agenti, které rekrutuje z řad dětských diváků.
Abyste mohli vyrazit na misi DIV, musíte se orientovat v oboru, kterého se týká. Nejdříve tedy získáváte znalosti sledováním archivních videí z oblasti techniky, umění, přírody, dějin nebo společnosti. Děti například řeší, čím ulevit Zemi od odpadků, co s přetíženou dopravou ve městech nebo jak zachránit ohrožené živočišné druhy.
Žádná mise přitom nemá jediné správné řešení. V každé variantě poukazuje na pro a proti každého z nich. DIV tak děti učí i to, že na důležité otázky neexistují jednoduché odpovědi.
Projekt dětskému divákovi nabízí obsah bohatého archivu České televize poutavou a hravou formou. Znalosti potřebné k zapojení do hry se kryjí s učivem základní školy, a jsou tak vhodné i jako doplněk k učivu. Pro učitele je navíc k dispozici přehledná databáze krátkých videí, kterou mohou snadno využít jako inspiraci a výukový materiál ve svých hodinách.
http://decko.ceskatelevize.cz/div-databaze
http://decko.ceskatelevize.cz/div

Související dokumenty