Řízení školy online
Aplikace pro řízení školy

30denní zkušební přístup ZDARMA

Registrace

Legislativa

101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů

Schválený Účinný Novelizovaný: Zrušen:

Neaktuální časový řez

Oblasti působnosti

TRESTNÍ PRÁVO HMOTNÉ.;NÁHRADA ŠKODY V OBČANSKÉM PRÁVU.;KONTROLNÍ SYSTÉM.;Neoprávněné nakládání s osobními údaji;Ochrana osobnosti.;Majetkové sankce. Penále.;Pokuty. Blokové pokuty.;Povinnost zachovávat mlčenlivost.;Právo na ochranu osobních údajů.;Svoboda projevu a právo na informace.;Elektronický podpis.;

Více

Judikáty

Exekuce; osobní údaj; odůvodnění

Ústavní soud - senát Spzn: I. ÚS 660/16 - 1 Pramen: www.usoud.cz

Negativní registr dlužníků (552/2020 Sb.)

Ústavní soud - plénum Spzn: Pl. ÚS 10/17 - 1 Pramen: www.usoud.cz

Ochrana osobních údajů

Městský soud v Praze Spzn: 7 A 278/2011 - 26 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů

Městský soud v Praze Spzn: 6 A 131/2013 - 27 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů

Městský soud v Praze Spzn: 5 A 321/2011 - 57 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů

Městský soud v Praze Spzn: 5 A 139/2013 - 38 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů

Městský soud v Praze Spzn: 9 A 1/2011 - 93 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů: registrační značka vozidla; Řízení před soudem: ochrana před nezákonným zásahem

Nejvyšší správní soud - senát (ostatní) Spzn: 1 As 387/2019 - 56 Pramen: Sb.NSS Svazek: 10 Ročník: 2020 Strana: 704 Číslo: 4064/2020

Svobodný přístup k informacím

Městský soud v Praze Spzn: 5 A 35/2015 - 70 Pramen: ASPI

Právo na informace

Městský soud v Praze Spzn: 5 A 200/2016 - 47 Pramen: ASPI

Ochrana osobních údajů - šiřitel obchodních sdělení

Městský soud v Praze Spzn: 14 A 242/2018 - 40 Pramen: www.nssoud.cz

Ochrana osobních údajů

Nejvyšší správní soud - senát (ostatní) Spzn: 6 As 144/2013 - 34 Pramen: ASPI

Zamítnutí kasační stížnosti

Nejvyšší správní soud - senát (ostatní) Spzn: 1 As 93/2009 - 312 Pramen: ASPI

Právo na informace

Městský soud v Praze Spzn: 9 A 121/2016 - 50 Pramen: ASPI

Kamerový systém v bytovém domě

Městský soud v Praze Spzn: 10 A 78/2015 - 31 Pramen: ASPI

Správní delikt; pobyt - cizinců na území České republiky; osobní údaj

Ústavní soud - senát Spzn: II. ÚS 2651/19 - 1 Pramen: ASPI

Informace

Veřejný ochránce práv - ombudsman Spzn: 5850/2016/VOP/PL Pramen: Sbor. VOP Svazek: 21 Ročník: 2020 Strana: 257

Právo na informace - závěrečné stanovisko

Veřejný ochránce práv - ombudsman Spzn: 5850/2016/VOP/PL Pramen: ESO

K poskytování informací o platech zaměstnanců

Ústavní soud - senát Spzn: IV. ÚS 1200/16 - 1 Pramen: Sb.n.u.US Svazek: 89 Ročník: 2018 Strana: 25 Číslo: 64/2018

Aktuální změny v legislativě

Změna nastala

MZDR 14600/2021-1/MIN/KAN

Účinný 12. 4. 2021  

MZDR 15757/2020-47/MIN/KAN

Účinný 12. 4. 2021  

592/1992 Sb.

Novelizovaný: 10. 4. 2021  

MZDR 14592/2021-1/MIN/KAN

Schválený 6. 4. 2021  

430/2001 Sb.

Novelizovaný: 1. 4. 2021  


Změna nastane

MZDR 14600/2021-1/MIN/KAN

Zrušen: 19. 4. 2021  

MZDR 14592/2021-1/MIN/KAN

Účinný 26. 4. 2021