Náročné chování a trauma u žáků

Vydáno:

Distanční výuka v době pandemie významně zasáhla do procesu vzdělávání a zvýraznila roli duševní pohody a zdravých vztahů nejen ve školách. I nynější válka na Ukrajině nám připomíná, jak je téma bezpečí pro proces učení klíčové. Školy hledají cesty, jak se žáky mluvit o válce, zároveň se snaží rychle reagovat na potřeby dětí přicházejících z válečných území. Vše důležité o wellbeingu dětí a příčinách náročného chování se asistenti i učitelé dozvědí v novém bezplatném online kurzu Příběh Jany. Ten je již třetím v řadě ze série kurzů Společně k lepší škole, které vytváří vzdělávací program Varianty organizace Člověk v tísni.

Náročné chování a trauma u žáků
Mgr.
Jitka
Holasová
mediální
koordinátorka vzdělávacího programu
Online kurz
Příběh Jany: Proč pořád „zlobí“?
, na jehož tvorbě se podílelo sedm odborníků, psychologů, preventistů, lektorů a pedagogů, najdete zdarma na kurz-asistenti.clovekvtisni.cz. Vznikl ve spolupráci s Educasoft Solutions, s. r. o.
S jednou z jeho autorek
Adélou Lábusovou
, metodičkou, lektorkou a specialistkou na inkluzivní vzdělávání, jsme si povídali o vzniku nového kurzu, o náročném rušivém chování i o tom, jak s tím vším souvisí téma traumatu.
Co přináší kurz „Příběh Jany“ nového?