Nepleťme si Concerto Bohemia a Concertino Praga!

Vydáno:

Český rozhlas dlouhodobě podporuje vyhledávání talentů mezi mladými lidmi. Snaží se tak motivovat ty, kteří se věnují umělecké činnosti, k dalšímu muzicírování. A ZUŠky k tomu neodmyslitelně patří.

Nepleťme si Concerto Bohemia a Concertino Praga!
Mgr.
Kateřina
Konopásková
Český rozhlas
Concerto Bohemia je národní soutěž, jejímž cílem je podpora uměleckých škol v České republice, a to nejen těch, které připravují své žáky na profesionální dráhu na konzervatořích nebo hudebních gymnáziích, ale také, a to zejména, na základních uměleckých školách. Český rozhlas nehledá budoucí světové či české hudební „hvězdy“, vyhledává sdílenou radost z hudby, která se následně promítá do samotné kvality výkonů všech zúčastněných. Jde o podpoření školních orchestrů, souborů a větších komorních těles, zkrátka o podporu kolektivní pedagogické práce na uměleckých školách.
Concerto Bohemia 2018 – Brass Banda
Oproti tomu Concertino Praga je mezinárodní rozhlasová soutěž, jejímž prostřednictvím vyhledává Český rozhlas talentované muzikanty a pomáhá jim k odstartování jejich profesionální sólové kariéry. Mnozí z těch, kdo stanuli v Concertino Praga na stupních nejvyšších, jsou dnes už ozdobou světových koncertních pódií – Václav Hudeček, Shizuka Ishikawa, Jin Wang, Pavel Šporcl, Zoltán Koczis, Jana Brožková, Igor Ardašev, Ivo Kahánek a další.
Concertino Praga 2018 – Duo Martinka – Gráf
V dubnu tohoto roku (2019) budou vyhlášeny nové ročníky těchto soutěží, které pořádá Český rozhlas. V případě, že si budete přát jakékoliv bližší informace, můžete se podívat na stránky www.concertinopraga.cz nebo na www.concertobohemia.cz nebo se obrátit přímo na produkční Simonu Hopfingerovou: simona.hopfingerova@rozhlas.cz, tel.: 603 169 317.
Concertino Praga 2018

Související dokumenty