Ryby

Vydáno:

A máme tady podzim. Je to doba sklizní úrody všeho, co nám vyrostlo nejen na zahrádkách a v lesích, ale také ve vodách. Pestrý svět ryb je nesmírně bohatý, ať už ryby pocházejí z moří, oceánů, nebo jezer, řek a potoků.

Ryby
Eliška
Červeňová,
kuchařka
I zkušení kuchaři se často spoléhají na klasiku, jako je kapr, pstruh nebo losos, ale pestrý výběr ryb nabízí mnohem zajímavější kusy. Určitě stojí za to ochutnat i jiné druhy a k tomu se bude hodit i pár užitečných rad, jak při nákupu, tak i při tepelné úpravě.
Kvalita a čerstvost jsou dva předpoklady, bez nichž chutný rybí pokrm nelze připravit. Hlavně u mořských ryb si musíme dávat veliký pozor, protože jejich cesta k cílovému zákazníkovi je dlouhá.
Jak se pozná, že je ryba čerstvá?
Nabídka je široká a je velmi těžké se rozhodnout pro tu pravou. Musíme si všíma

Související dokumenty