Receptura: 25-ŠJ-0027 Špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
(Aktualizováno: 16. 10. 2017 10:03:48)
Receptura je na 10,00 MJ, (MJ=ks)
Surovina Název suroviny Hm Norma A ------------------------------------------------------------------------------- 87-00-0910 Sůl H 0,030 65-00-3095 Kuřecí řízky H 1,000 67-00-0650 Smetana 12% H 0,500 67-00-1170 Sýr cihla H 0,500 56-00-0220 Olej H 0,080 58-VI-0758 Gyros - koření H 0,005 72-ŠJ-0960 Těstoviny gnocchi H 2,500 58-00-0522 Česnek H 0,200 02-00-3160 Cibule H 0,600 67-00-1210 Sýr plísňový H 0,600 71-00-9190 Mražený špenát H 1,000 58-00-0503 Pepř mletý H 0,001 ------------------------------------------------------------------------------- Alergeny: 01 Obiloviny obsahující lepek 07 Mléko 06 Sójové boby (sója) Technologický postup: Dle návodu uvaříme gnocchi. Na oleji opečeme cibuli, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a dáme česnek. Zalijeme trochou vody (vývar) a dusíme do měkka. Do masa přidáme rozmražený listový špenát, zalejeme smetanou a přidáme nastrouhanou nivu. Na závěr zamícháme s uvařenými gnocchi.