Řízení školy online
Aplikace pro řízení školy

30denní zkušební přístup ZDARMA

Registrace

Online časopis

Polotovary ve školních jídelnách

Datum: Autor/autoři: Kateřina Pilařová Rubrika: Jak vařit

Cílem školního stravování by měl být chutný, pestrý a zdravý jídelníček pro zdravý růst a vývoj dětí. Při přípravě takové stravy bychom měli vždy a v co nejvyšší míře upřednostňovat základní a čerstvé suroviny, ne polotovary. Ty by se v jídelníčku školní jídelny neměly vyskytovat vůbec, nebo jen minimálně. Při výrobě pokrmů pro děti není potřeba používat žádná umělá dochucovadla ani nadměrné množství soli. Pracovníci ŠJ by měli být poučeni o tom, že na základě výživových doporučení by strava dětí měla být pestrá, kvalitní a v co největší míře z čerstvých surovin. Polotovary je možné používat skutečně pouze výjimečně.

Pro zobrazení článku z archivu časopisu je třeba se přihlásit (vpravo nahoře) nebo si zakoupit další licenci.

Vážený uživateli Řízení školy online,
rádi bychom Vám tento obsah zobrazili. Prosíme, přihlaste se.
Pokud jste již přihlášen, je nutné si zakoupit ještě další licenci. Naši nabídku v přehledné tabulce naleznete zde.

V případě jakýchkoliv dotazů, prosíme, neváhejte kontaktovat naše kolegy na hotline: 246 040 111.
Děkujeme.



Diskuse - Počet příspěvků: 0