Poklady jara

Vydáno:

Jaro už je to cítit ve vzduchu, dny se nám pomalu prodlužují a sluníčko nás šimrá svými paprsky. Příroda se probouzí a my jsme po zimě naladění na čerstvé poklady ze zahrádky. Kdo by odolal křehkým oddenkům chřestu, šťavnaté rebarboře nebo křupavému mangoldu?

Poklady jara
Eliška
Červeňová,
kuchařka
MANGOLD
Zelenina, která upadla v zapomnění. Přitom jde o levnou potravinu s bohatou historií. Znali ji už staří Římané. Můžeme jím nahradit třeba špenát nebo kapustu.
Mangold
-
je lehce stravitelný, nízkoenergetický, má hodně vlákniny;
-
podporuje cévní soustavu a činnost jater;
-
je velmi dobrý při prevenci rakoviny (chrání hlavně tlusté střevo);
-
posiluje nervový systém a je protizánětlivý (

Související dokumenty